mandag 3. desember 2018

Tarzan sisten

Dette er en lek jeg brukte å leke masse når jeg var liten. Det er en annen variant av sisten nemlig. Man kan leke den i store grupper, som passer for hele klasser eller avdelinger. Men man kan også leke den i litt mindre grupper.
Bilderesultat for tarzan sisten

Det som er lurt å ha er:
Oppklipte deler av tepper (eller hele tepper), matter, balansestokker, tau som henger ifra taket, bukk, eller Rokkering.

Det er enda enklere og artigere hvis man har et klatrestativ ifra før av!


Tarzan sisten er en lek som handler om at man ikke skal være i kontakt med gulvet. Man må hoppe ifra puter, balansere på stokker eller klatre. Man kan gjøre alt mulig, så lenge man ikke rører gulvet/bakken.
Når jeg var liten og man lekte dette måtte man først finne ut hvem som skulle ha sisten. Så hjelper alle barna å finne frem tingene man trenger og legger det ut. Det fine er at man kan forandre hele tiden på hvordan ting ser ut. Når man er ferdig står de som har sisten på et spesielt sted, mens de andre kan gjøre seg klar og stille seg hvor de vil. Så kan man bare si klar, ferdig, gå!

Det som er spesielt morsomt med dette er at Iløpet av leken vil teppene eller mattene som ligger på bakken ha rørt på seg og nå ligger på en helt annen plass. Jeg har sett at ofte blir avstanden lengre og lengre mellom ting, og man må hoppe lengre etter hvert.

Denne leken passer best for skolebarn, synes jeg. Dette er fordi man blir på en måte jaget mens man skal løpe, hoppe og klatre. Når man er mindre er det vanskeligere å få slike ting like godt til, og man kan falle lettere. Spesielt når mattene og andre ting kan bevege seg etter hvert.  Barna som er mindre kan derimot gjøre en enklere versjon med matter.

Tips!
-Lek dette i en gymsal, der er ofte utstyret i nærheten
-Lek dette til musikk, når musikken stopper må en stå på en spesiell plass (for eksempel matte)


Bildet er hentet ifra:
https://www.google.no/search?biw=1366&bih=651&tbm=isch&sa=1&ei=z3YvXM24HceesgGe3qigCQ&q=tarzan+
sisten&oq=tarzan+sisten&gs_l=img.3..0i10i24.3783316.3789850..3790806...1.0.
.0.84.1001.14......2....1..gws-wiz img.....0..0j0i10i19j0i19j0i30j0i30i19j0i8i30.PYPBhH8_6kg#imgrc=GPXHqPJaaTh
FPM:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...