tirsdag 21. mai 2019

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en konkurranse lek.  Hva går leken ut på?

Bilderesultat for rødt lys lek

Når man leker Rødt lys skal en stå å telle og de andre skal stå ca.10 meter eller mer borte på en linje. Den ene personen skal stå med ryggen til og telle til 3, imens skal de andre som leker løpe så langt de kommer på de 3 sekundene. Når den som står har tellet ferdig skal han/hun snu seg og si "Rødt lys!", da må alle stå helt i ro uten å bevege seg. Hvis noen da beveger seg, er de ute og må gå helt tilbake til linjen der de begynte. Et tips er å bruke noe som kan markere denne linjen, som et par steiner, et bånd eller kanskje kvister. På denne måten er det lett å se linjen og kunne gå tilbake. Da kan leken fortsette til en person har nådd dit der personen som teller står. Da har denne personen vunnet, og kan være den neste som står og skal telle. 




















Denne leken passer best til barn i 5-12 års alderen. Barn under 5 kan slite med å forstå reglene til denne leken. I min praksisplass forstår barna hva de skal gjøre, men siden dette var en konkurranselek ble det krangel om hva som var og ikke var innenfor reglene. Så det er best å være tydelig om reglene. 

 Tips:
-Lek der det er plass
-Lek det med sykler eller små biler over større distanse

-Lek flere ilag

Kilder: 
Bildet hentet ifra google images 21.05.2019 https://www.google.com/searchbiw=1821&bih=868&tbm=isch&sa=1&ei=stXjXM7JJoaxrgTLr7aIAw&q=r%C3%B8dt+lys+lek&oq=r%C3%B8dt+lys+lek&gs_l=img.3..0.4769.5626..6133...0.0..0.75.277.4......1....1..gws-wiz-img.......0i30j0i8i30j0i24.D_VPE2AAmgQ#imgrc=BEiYem_mz889GM:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...