torsdag 6. september 2018

Bursdagskalender

Det kan være vanskelig å huske alle sine bursdager, og året går fort. En måte man kan huske det på er å lage en bursdagskalender. Alle kan lages på forskjellige måter, som er artige og dekorative.

Det du trenger er:
Tykt papir i ulike farger, fargeblyanter, tusj og lim.



Det du kan starte med er å velge ide til din bursdagskalender. Vi lagde en bursdagskalender der bursdagsdatoen og navn sto på uglene. Uglene var sortert etter hvilken bursdagsdato de hadde.  For å lage uglene så kan man enten søke opp etter bilde på nettet, eller man kan lage sjablong. Vi fant et bilde på nettet, kuttet bort bakgrunnen så vi bare fikk formen til ugla. 
Først finner man frem hvilke farger man vil bruke. Legg uglesjablongen på papiret og strek rundt med en blyant. Det er lurt å bruke blyant siden den kan viskes ut. Etter at man har streket rundt, klipper man ut rundt strekene. Nå kan man lage øyne, nebb og vinger. Jeg lagde øynene ved å klippe to hvite sirkler ifra et hvitt papir, så plasserte jeg to mindre svarte sirkel inni. For at den skulle bli søtere hadde jeg klippet ut enda litt mindre hvite sirkler. Nebbet laget jeg ved å klippe ut en trekant ifra et oransje papir. Etterpå kan man tegne på vinger, føtter og mer pynt hvis man vil. Det viktige er at det er plass til å skrive navn og fødselsdato på ugla. Hvis du vil lage treet, trenger du brunt og grønt tykt papir. Lag selve stammen og greinene først. Det enkleste er faktisk å tegne selv. Du kan lage en hovedstamme, med fire mindre greiner som stikker ut. Klipp ut grønne papirbiter som nesten ligner på skyer, for at det skal se ut som blader.



Tips!
-Lag kalender der bursdagsdatoene står på blomster, en lærer kan være i sola
-Man kan ha bilder sammen med bursdagsdatoene
-Lag en kalender er bursdagsdatoene er på togvogner, sånn at det blir et langt tog

Denne aktiviteten kan tilpasses, men passer best til aldrene 3 og oppover. Er de mindre enn tre har de kanskje ikke utviklet ferdigheten til å klippe ordentlig. Hvis du vil ha den tilpasset kan barna bare tegne i for eksempel en sirkel, der de voksne limer et bilde av barnet oppå tegningen. Bildet skal ikke dekke tegninger, men tegningen skal være som en egenlaget ramme. De voksne kan også skrive navn og fødselsdato. Barna som kanskje ikke kan klippe helt, kan også være med å bestemme hva de vil ha. Å ta på glitter, lime deler på, bestemme farger og form. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...