onsdag 26. september 2018

Selvportrett

Dette er en veldig morsom og lett oppgave, uten noen fasit. Personlig syntes jeg dette var en av de oppgavene jeg likte best, siden den var så morsom. Det var aldri samme resultat, og flere synes resultatet ble overaskende og morsomt.

Du trenger:


Hvit papirrull, blyant, linjal, maskeringstape, sort sprittusj, maling, pensel og sort kartong.


Det første vi skal begynne å gjøre er å finne frem hvit papirrull, og klippe et papirark på 25 cm x 25 cm. Det kan være lurt å teipe fast papirarket så det blir lettere å tegne senere. Bestem hvor du vil starte på arket og lukk øynene. Nå skal du tegne deg selv i blide! Begynn med øyne, øyenbryn, munn, nese, hodeform og hvis du vil hår. Du skal tegne alt dette uten å løfte blyanten ifra arket. Åpne øynene og se mesterverket ditt.


Når du er ferdig med det kan du tegne over strekene med sort tusj, for at linjene skal synes bedre. Mal eller tegn med varme farger i ansiktet og kalde i bakgrunnen. Varme farger er rød, oransje, gul og lysegrønn. Kalde farger er mørkegrønn, blå, lilla og rosa. 


For å lage en ramme trenger du sort kartong. Først må du tegne opp 29,8 cm x 30 cm på kartongen. Når du klipper er det lurt å bruke linjal for å få det rett. For å feste selvportrettet fast til rammen trenger du bare litt lim.

Så er du ferdig!

I denne oppgaven vil barna lære mer om identitet, farger og ulike måter å være kreativ. Dette er også en morsom og underholdene oppgave.
Aldersgruppen på denne oppgaven er 3-6 år. Når de er over 3 har de lært å holde saks og pensler bedre. De vil også forstå hvordan de kan tegne noe som ligner på seg selv. For eksempel å gi personen grønne øyne eller brunt hår så bildet ligner. Barn som er mindre vil kanskje ikke forstå hva som gjør dem forskjellig ifra andre og bildet blir mer et bilde i stedet for selvportrett. For mindre barn kan du spørre om de vil prøve å tegne et hjerte, elefant eller bil i blide. Dette kan være enklere for dem. 

Håper dette var interessant å lese!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...