tirsdag 27. november 2018

Kunst i naturen

Når man er ute er det fint å leke eller gjøre aktiviteter. En av disse aktivitetene kan være å lage kunst i og fra naturen! Dette kan være en fin aktivitet for å lære hvordan å lage ting ifra det man finner.

Det du trenger:

Naturlige organiske ting som greiner, kvister, steiner, skjell, blader, kongler osv.

Det første du trenger å gjøre er å være ute. Dette kan være i skogen, stranda eller litt utenfor en lekeplass. Be barna om å lete etter ting i naturen. Samle det gjerne på et sted, eller i en pose. Du kan nå gjøre to ting.


En ting er å dele barna opp i grupper. Kanskje på 5 eller flere. Be barna bruke det de har funnet og det de kan finne til å lage et kunstverk. Når de er ferdige ber du barna om å samle seg. Gå kunstverk til kunstverk og be gruppen om å forklare ideen til de andre barna. Barna kan forklare hva de har brukt, og for eksempel historien bak kunstverket. Hvis du vil kan du be barna stille seg ved siden av sitt favoritt kunstverk. Men du kan også hoppe over dette, og avslutte med at det var mange fine kunstverk :)

For denne delen trenger du:
Naturgjenstandene, limpistol, maling, øyne som kan limes på. 

En annen ting du kan gjøre med naturgjenstandene er å ta dem med tilbake til for eksempel bhg/skole/SFO. Der kan du senere be barna om å lage noe av naturgjenstandene.  Da kan det hende de lager dyr, hus eller biler av det de har funnet.

 Tips!

-Lim en stein oppå en annen og lag troll
-Bruk mose som hår til trollet
-Mal klær med maling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...