mandag 26. november 2018

Magisk pose

Her er en genial idee for samlingstunder, eller kanskje bare en regndag! Det er nemlig en veske med flere morsomme aktiviteter. Som rytmeinstrument, memorykort eller fingerdukker!

Det du trenger er:
Veske(uten motiv, helst i lerret eller stoff), maling, kontaktpapir og svamp.

Det første du må gjøre er å finne fram vesken din, og bestemme motivet. Du kan tegne motivet på kontaktpapiret, for eksempel et tre. Husk å tegn på papirsiden. Etterpå bruk en papirkniv og skjær ut selve formen og la det rundt være igjen.  Nå har dette blitt en sjablong, men du trenger ikke mye plass rundt selve sjablongen så klipp det som e rtil overs bort.Pass på å ikke klipp for mye, for da er det lettere å få maling der den ikke skal. Finn nå frem vesken og sjablongen du nettopp laget. Ta bort papirsiden ifra sjablongen (kontaktpapiret)  og plasser selve sjablongen på vesken der du vil ha den. Finn frem malingen du vil bruke, og ta litt på en svamp. Trykk forsiktig ned over sjablongen, ikke sveip bortover. Det å bruke en svamp er veldig lurt for å få jevn maling over hele motivet. Når du er fornøyd kan du ta av sjablongen og begynne på nytt. 

Hvis flere i avdelingen din for eksempel har en magisk pose er det lurt å skrive navn på dem. Det kan være flere forskjellige tema på posen som de 3 bukkene bruse, sommer, Disney karakterer, skog eller dyr.

Denne magiske posen kan brukes i samlingsstunder, av barna selv, mens barna spiser, hvis det regner ute eller hvis man bare kjeder seg! Det er uendelige muligheter :)

Barna kan lage egen magisk pose, men jeg tror de må være over 4 år eller mer. Grunnen til dette er at å skjære en sjablong med papirkniv er veldig farlig for barn som ikke kan det. Barn under 3 kan risikere å kutte seg selv, eller ikke forstå hvordan man bruker den riktig. Hvis man har laget ferdige sjablonger eller barna maler/ tegner selv (med pensel eller fingre)blir denne aktiviteten mye tryggere og bedre for barna. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...