onsdag 3. april 2019

Karneval

Karneval er en veldig kreativt morsom tradisjon. Den inviterer barna og ansatte til å tenke kreativt innenfor kostymer og omgivelser. Mange barn gleder seg lenge til denne tradisjonen, og her er hvordan du kan feire karneval.

På min praksisplass hadde vi i år temaet Ole Brumm og vennene hans. Da fikk barna og ansatte velge selv hvem de ville være av da Ole Brumm, Tussi, Nasse nøff, Tigergutt, Kengu, Ru (kengubarnet), Sprett, og Ugla. Barna fikk være med å lage kostymer av filt og hårbøyler. De voksne sydde enkle skjorter av filt til de minste barna. Dette gjorde de ved å legge tjukk filt dobbelt og klippe hull til hodet.  Så sydde de sidene med nål og tråd, nesten helt opp. De lot litt være igjen, til armhull. De største fikk ikke skjorter, for da ble det for mange å lage.


Bilderesultat for ole brumm







De største og de minste fikk egne hårbøyler med ører. Disse ble klippet ut av filt og limt på med limpistol. Noe som barna fikk hjelpe til med, hvis de kunne. Alle barna som ville det fikk også enkel ansiktsmaling. Dette gjorde det mye enklere å se hvem ungene var av karakterene. Ansiktsmalingen var ganske enkel. Det var farger til karakteren, for eksempel gul for Ole Brumm eller blå for Tussi og lagde to blå sirkler på kinnene, panna og haka. Så tok de for eksempel svart nese hvis det var Ru, eller værhår. Skjortene og ørene var også laget i farger som ble assosiert med karakteren de var. 



Forslag til Karnevaltemaer:

- Hakkebakkeskogen
- Kjente barnefilmer som Innsiden ut
- Dyr som lever i skogen



Kilder:
Hentet ifra Google Images 21.05.2019
https://www.google.com/search?biw=1821&bih=868&tbm=isch&sa=1&ei=ctPjXN-hDa-IrwSEgKqQBQ&q=ole+brumm+&oq=ole+brumm+&gs_l=img.3..0i67j0l9.45554.45554..47209...0.0..0.336.336.3-1......1....1..gws-wiz-img.DzQTwBiy0YE#imgrc=N_vfosEs7TjFTM:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...