onsdag 26. september 2018

Eventyr

Denne aktiviteten er en fantastisk måte å fortelle et eventyr. Det gjør at eventyret nesten blir levende! Nemlig med fingerdukker. Fingerdukkene kan også tilpasses til å bli de enkleste figurene til korte eventyr eller mer avanserte dukker til et litt lengre et!

Du trenger:


Tøy (som fleece, lerret eller vanlig bomull), nål, tråd, øyne, limpistol.


Det første du burde gjøre er å velge hvordan eventyr du vil ha. Hvis du har flere karakterer og et langt eventyr blir fingerdukkene vanskligere å lage. Hvis du velger et kortere for eksempel ifra rødhette og ulven blir det litt lettere. 

Finn eventyret ditt på nettet, og skriv det ut. Dette vil gjøre det enklere for deg eller andre å huske selve eventyret. Laminer det gjerne, så det holder litt matsøl eller kaffeflekker.  Så må du bestemme deg for hvordan du vil dingerdukkene skal se ut. Skal du være nøye med klærne, lage små søte øyne eller store synlige øyne.

Så henter du stoffet du tror du trenger, legg fingeren på stoffet og lag merker 5 cm rundt fingeren. Dette gjør at fingerdukkene vil passe både store og små. Klipp ut, og sy rundt. Vær forsiktig å ikke stikk deg selv, eller at avstanden mellom stingene blir for store. Etterpå kan du lage utsiden av dukken. Lim på en kjole, øyne, hår og armer. Tegn gjerne en munn eller nese med tøytusj. 

Vipps, så har du ditt egent eventyr!

Tips til andre fingerdukker:


-Lag dukker i papir ( klipp en form, tegn og lag hull til fingre)

-Lag dukker i leire, eller fimo (form en figur, og lag hull til fingre)
-Lag dukker ifra kjente norske eventyr, finn på ditt egent eller mer moderne eventyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...