onsdag 26. september 2018

Kunstverk

Noen ganger er det vanskelig å finne på noe å lage selv. Da er det fint å velge ut noe. Eller bare å se noe i noen andre sitt mesterverk. En måte å gjøre dette på er denne aktiviteten. Man kan gjøre den over flere dager, og den er morsom og enkel.



Det du trenger til denne aktiviteten er:
Hvit papirrull, maling, pensler, blyant, "letere", sort kartong og tusj.

Først finner du frem den hvite papirrullen. Dra ut papir til ca. 3m, og klipp av. Samle barna rundt papirrullen på et bors, og gi dem maling og pensler. Etter at de er ferdige å male det de vil, setter du arket til tørk. Hvor lang tid det tar før det tørker er forskjellig, men burde ikke ta mer enn et par timer.
På slutten av dagen, eller noen dager før kan du sjekke om det er tørt. Hvis det er det, kan barna ta leterne og bruke dem til å finne sitt egent mesterverk. De skal lete etter et mesterverk blant alle de andre barnas mesterverker. Bruk blyant til å streke av, og klipp etterpå av. Det er viktig å etterlate 5 cm der rammen skal være. 

En ramme kan man enkelt lage med svart kartong. Først måler man mesterverket sitt og tar minus på 5 cm på alle sider. Så tar man de nye målene dine på den sorte kartongen. Bruk en saks til å klippe ut. Så for å få et hull, tar man å måler opp 5 cm på kantene innover. Bruk linjal til å streke opp hele veien, og klipp eller bruk papirkniv. Små barn burde ikke bruke papirkniv, ihvertfall ikke alene.  
Teip mesterverket med maskeringsteip til baksiden. La barna velge hva mesterverket skal hete selv.


Det fine med denne aktiviteten er at den er egentlig ganske enkel. Mal noe ilag, finn et kunstverk, og ram det inn. Barn kan lære både samarbeid og selvstendighet i denne oppgaven. Derfor er denne aktiviteten så fin. 😄

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...