søndag 16. desember 2018

Glasslys

Nå begynner det å bli mørkt ute, og noe av det som er koselig i jula er lys. Glasslys gir vakre farger, og kan males med akkurat det du vil. Du kan gi dem til mor, bestefar eller kanskje en venn. Nå skal jeg fortelle hvordan du kan lage Glasslys.

Det du trenger:
Et syltetøyglass, eller et lite vanlig glass, glassmaling, pensler, papir og fat.



Finn først frem glasset ditt, det kan være lurt å vaske det inni og utenpå. Ta frem et vanlig A4 papir eller en voksduk, sånn at dere ikke trenger å tenke grising. Finn frem glassmalingen og begynn å mal. Du kan male hva du vil. Når du er ferdig lar du glasset stå å tørke. Mest sannsynlig vil det stå på pakningen til glassmalingen at den må steke litt i ovnen. Tid og varme varierer på hvordan maling du har kjøpt. Så er det fine glasset ferdig!

Denne aktiviteten kan passe til mange aldre. Det er forskjell på alle barns utvikling så det er lurt å se hva barnet kan. De under 2 år kan putte penselen inn i munnen, eller ikke treffe glasset helt. Tross alt så er jo glasset knuselig. Derfor anbefaler jeg ikke de under 2 år å gjøre dette. Ellers er dette en enkelt aktivitet i seg selv. Male kan ungene gjøre selv, mens de voksne kan ta glasset i ovnen. Hvis du derimot gjerne vil lære barna mer om hvordan ovnene fungerer kan barna hjelpe til. Da kan de lære hva symbolene på ovnen står for, og kanskje se hvordan glasset forandrer seg. Men når glasset skal tas ut av ovnen burde en voksen gjøre det, siden glasset er knuselig og veldig varmt. 

   Tips!
- Gi bort i gave
- Ta ståltråd rundt glasset og lag et håndtak
- Mal etter sesongen, oransje for høst og kanskje hvit og stjerner for jul

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...