søndag 16. desember 2018

Grenstjerne

Om vinteren kan det være ganske kaldt, så kaldt at man ikke får vært ute så mye. Her er en idee for hvordan man kan få en liten del av naturen inn. Jeg skal fortelle dere hvordan man kan lage en grenstjerne.


Det du trenger:
Grener, tau (passe tykt) og saks.

For å lage en Grenstjerne trenger du først noen grener. Det er lurt å ta noen som ikke er så tykk, da blir det lettere å knyte tråden rundt grenene. Noen grener som er 1 cm tykk burde være passelig. Ta grenen å klipp den opp i 6 like store deler. Du kan lage de ganske store, men de burde være større en 15 cm, sånn at det blir lett å sette sammen. Begynn med å ta frem 3 like store grener og knytt dem sammen til en trekant. Det kan være lurt å krysse dem i enden, og så knyte over. Jeg tok tråden rundt en gang rundt den første også den andre, før jeg snurret et par ganger rundt begge. Lag en til trekant med greinene, og knyt dem sammen. Så skal du legge trekantene oppå hverandre så de danner en stjerne. For at den skal holde seg sammen kan det være lurt å knyte sammen de to trekantene der greinene møttes. Hvis du vil henge den opp kan du lage en løkke og knyt sammen, knyt deretter rundt en av endene på trekanten.

Denne aktiviteten er vanskelig å forstå, så jeg anbefaler den ikke egentlig for de som går i barnehagen. Det blir mye forklaring da, og de fleste i barnehagen kan heller ikke knyte. Denne aktiviteten er derimot bedre for de som går på barneskolen, jeg tror de som er 9-10 år kunne fått dette til. Det er fortsatt ganske mye forskjell på hvordan barna utvikler seg, så se hva barna er gode til først.

 Tips!
-Pynt med glitter
- Lag litt store for å henge på ytterdøra
- Lag mindre å heng dem på juletreet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Rødt lys

Rødt lys er lek som er veldig fint for at barna skal lære mer om trafikk. Den lærer barna mer om ulike typer fart, det å stå i ro og er en k...